Daniella & Varissa - special

Här kommer recept på en Daniella & Varissa - special. Receptet är lik vaniljhjärtan men vi gjorde på vårt eget lilla sätt ;) Men resultatet blev ju självklart god.

Ingredienser till degen:
200 g smör
5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 ägg

Du behöver:
Former

Fyllning:
Vaniljkräm

Dekoration:
Florsocker

Såhär gör du:
Sätt på ugnen i 200 grader. Gör ihop en deg av smör, mjöl och socker. Arbeta därefter in ägget. Degen ska vara fast och inte smulig, om degen är smulig tillsätt 50 g smör och 1 ägg till.

Knåda degen tills den blir bra. Ta ut degen och lägg den på diskbänken. (Mjöl behövs inte på bänken även fast det finns mjöl på bilden.)

Ta lite deg och platta till den så att man kan lägga ut den i formen. Det ska vara en liten grop i mitten så man kan hälla i vaniljkrämen.

Häll vaniljkrämen i gropen. Häll inte för mycket annars väller det ut från locket. Ta lite deg till och platta till det som en rund lock och sätt över den. Platta till försiktigt runt om på kanterna så att den sitter.

Lägg in plåten i ugnen. Låt den vara i ugnen i ca 10 - 15 min. Kakorna ska vara från gul till beige. Och när man trycker på dom så ska dom vara lite hårda.

WOLLA! Så är dom varma och klara ;)

Strö över florsocker så att dom får lite smak.

Vaniljkrämen:
 Om du har en sån förpackning som jag håller i så är det ganska enkelt att göra vaniljkrämen. Om inte så får du söka i google hur man gör det.

 Du häller en påse vaniljpullver i en skål och sedan häller du i 3 dl mjölk. Vispa så att krämen blir tjock och fyllig. Om den är lös så kan du tillsätta lite mer vaniljpullver.

Jag och Dannis blev super nöjda och super stolta :)
 


Postat av: wari

Haha! Ok =) ska inte alls till hans rum vad snacka han för boshit?-.-

2009-09-17 @ 07:05:44
URL: http://alwayswaaari.blogg.se/
Postat av: daniella

oh yeeeah vi var grymma! :d<3

2009-09-17 @ 21:14:45
URL: http://daaniellas.blogg.se/

Kommentera här:


♥ Vad heter du?


♥ Har du blogg?


♥ Vad har du på hjärtat baby?